commissioned

Hier luister je naar de commissioned Podcasts van de Medical Innovation Company. In opdracht van Pfizer Nederland zijn presentator / innovator Bob Krijnen en co-host Prof Dr. Dylan de Lange een serie podcasts aan het opnemen genaamd ‘Intensive’. Tijdens deze podcast bespreken zij verschillende onderwerpen die het werken op de IC ondersteunen, leuk, moeilijk, en vooral interessant maken.

Tijdens de nieuwste Intensive Podcast praten we met Andreas Voss, arts-microbioloog, hoogleraar infectiepreventie aan het Radboudumc en medisch manager bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.  Andreas is o.a. gespecialiseerd in de epidemiologie en preventie van multiresistente ziekenhuis-bacteriën zoals MRSA, VRE, ESBL en CPE en ziekenhuishygiëne. Andreas heeft een bijzondere interesse voor de introductie van bed-side handendesinfectie.

Mede hierom bespreken we met Andreas ook nut en noodzaak van de World Antibiotic Awareness Week (WAAW 18 – 22 november 2019). Tevens heeft Andreas recent, gekleed in een heus dollarpak, de Ig Nobelprijs voor zijn onderzoek naar geld in ontvangst genomen!